Güney Kore yönetimi 23 ülkenin finansal düzenleyici kurumları ve merkez bankalarına ek olarak Ulusal Para Fonu ve Avrupa Birliği gibi 12 örgütü kripto para ticareti kontrolü için iş birliğine çağırdı.
Güney Koreli Mali Deneyim Komisyonu (FSB) Başkan Yardımcısı Kim Yong-bum, Pazartesi günü İsviçre, Basel’deki Finansal İstikrar Kurulu (FSB) Yönlendirme Komitesi toplantısında ülkesini temsil etti.
FSB, küresel finansal sistem hakkında izlenen ve öneriler sunan uluslararası bir kurumdur. Üyeleri, Güney Kore de dahil olmak üzere 24 ülkeden finansal düzenleyiciler ve merkezi bankalarının yanı sıra 12 uluslararası örgüttür. Temsil edilen ülkeler arasında Çin, Japonya, Hindistan, Rusya, Güney Afrika, İsviçre, Birleşik Krallığı ve ABD yer almaktadır. Temsil edilen kuruluşlar ise Uluslararası Para Fonu (IMF), Uluslararası Ödemeler Bankası (BIS), Dünya Bankası, Avrupa Merkez Bankası (ECB) ve Avrupa Komisyonu’dur.
Aju News, toplantıda “sanal para birimi, siber suçlara karşı hafifletme önlemleri ve siber güvenlik de dahil olmak üzere düzenleyici reformların değerlendirilmesi üzerine tartışmalar” yapıldığını bildirdi. Yayın yasadışı eylemler ve kara para aklama için kullanılan sınır ötesi siber işlemlerden bahsetti. Daha sonra “sanal para ticaretini kontrol altına almak için uluslararası koordinasyon” çağrısında bulunuldu. Tam kapsamlı bir uluslararası tartışma başlatma zamanının geldiğini söyleyerek sözlerini şöyle sürdürdü:
Sanal para birimi ile ilgili uluslararası finansal risklerin artması nedeniyle, finansal otoritelerin buna dikkat etmeleri gerekiyor … Özellikle, finansal otoritelerin geleneksel düzenleyici alanının dışında olan sanal para birimi, tüketicileri etkilemektedir.
Kim, hükümetinin “sanal para takası için yeni hesap hizmetlerinin sağlanmasını engelleme ve [hesap sahiplerinin] gerçek isimlerini doğrulama önlemlerinde ” hangi adımların gerçekleştirilmesi gerektiğini açıkladıktan sonra diğer finansal düzenleyicilere şunları söyledi:
Kripto para birimleri göz ardı edilemeyecek kadar risklidir … Şeffaflığı artıracak, spekülatif işlemlerin yayılmasını önleyecek ve kara para aklamanın önüne geçeceğiz.
Ek olarak “FSB’nin finansal istikrar için sanal para birimlerinin risk potansiyellerini anlaması gerekmektedir,” açıklamasında bulundu. “Her ülkenin sanal para birimi düzenlemesinin içeriği ve etkileri gibi ilgili bilgileri entegre edip paylaşarak kripto para birimi önlemlerini desteklemeliyiz” dedi.
You must be logged in to post a comment.